Activitats online

Performance + Xerrada

Soft Office

Amb María Alcaide i Marta Echaves

En YouTube i en castellà


 GMT+1

En el context de l’exposició Oficina, emetrem en directe la lectura performativa Soft Office de María Alcaide. Es farà referència a elements textuals de la instal·lació bureau désespoir, treball que remet a l’imaginari de l’oficina a través d’objectes la rellevància dels quals recau en en el capital simbòlic i ideològic que acumulen. Posteriorment, tindrà lloc una xerrada entre María Alcaide i Marta Echaves. llegir més

En el context de l’exposició Oficina, emetrem en directe la lectura performativa Soft Office de María Alcaide. Es farà referència a elements textuals de la instal·lació bureau désespoir, treball que remet a l’imaginari de l’oficina a través d’objectes la rellevància dels quals recau en en el capital simbòlic i ideològic que acumulen, com els test del llibre Cómo ser elegido en una selección de personal de Cecilio Benito Alas. S’esmentaran també altres textos com El entusiasmo de Remedios Zafra o Working Dead. Escenarios del postrabajo, editat per Marta Echaves, Antonio Gómez Villa i María Ruido.

Posteriorment, tindrà lloc una xerrada entre María Alcaide i Marta Echaves.

María Alcaide és artista. Amb una producció heterogènia, nòmada i precària ella mateixa es defineix com a “pobra, encara que escandalosament productiva”.

Marta Echaves és investigadora i comissària. Entre molts altres treballs, és co-editora de Working Dead. Escenarios del postrabajo (Ajuntament de Barcelona, 2019) i ha publicat recentment la conversa amb Aurora Fernández Polanco i Marta Labad “Bajo el síntoma. Sobre cronopatías, fugas y deserciones” en el catàleg Bajo la superficie. Miedos, monstruos y sombras (Conde Duque, 2021).

llegir menys

Xerrada

Cossos expandits

Estratègies des de la ficció

Per Cabello/Carceller i Maria Ptqk

Gratuit, en Zoom i en castellà


 GMT+1

Cabello/Carceller i María Ptqk parlaran dels seus respectius treballs en relació a les possibilitats de la ficció com a estratègia per expandir les definicions de cos i les maneres d’habitar el món. Després de les seves xerrades s’obrirà un espai de debat on compartir qüestions, coneixements i idees sobre els temes tractats. llegir més

Cabello/Carceller i María Ptqk parlaran dels seus respectius treballs en relació a les possibilitats de la ficció com a estratègia per expandir les definicions de cos i les maneres d’habitar el món. Després de les seves xerrades s’obrirà un espai de debat on compartir qüestions, coneixements i idees sobre els temes tractats.

És en les possibilitats de la ficció que un pot fer possible realitats que abans no existien. La ficció es converteix en l’estratègia que fomenta les multiplicitats de sentit i deixa espai per a l’especulació fabulatoria i la invenció de mites com a metodologia per a redefinir i enriquir una concepció del real. En el treball de les artistes Cabello/Carceller i en el de la investigadora María Ptqk observem una aproximació diferent a la ficció. En el cas de Cabello/Carceller, recorrent a la teoria queer i conscients que la capacitat del poder de la representació està relacionada amb l’efectivitat del poder de la ficció, empren aquesta estratègia per a desestabilitzar el gènere binari i activar espais d’ambigüitat i transitorietat. Maria Ptqk, especialitzada en els encreuaments entre art, feminismes i tecnociència, recorre al pensament de Donna Haraway i al rellevant paper que dóna a la construcció de mites i a l’acte de nomenar el món per a comprendre’l i expandir-lo.

* Aquesta activitat sorgeix arran de l’exposició Cos i ficció amb les artistes Lucía C. Pino, Cabell/Carceller i Ariadna Guiteras.

llegir menys

Bibliografia relacionada

Bibliografia relacionada

  • Cabello/Carceller. Borrador para una trama en curso. Centro de Arte 2 de mayo, Madrid, 2017.
  • Cos i ficció. Dilalica, Barcelona, 2020.
  • Haraway, Donna. Seguir con el problema. generar parentesco en el Chthuluceno. Consonni, Bilbao, 2019.
  • Ptqk, Maria (ed.). Especies del Chthluceno. Panorama de prácticas para un planeta herido. Gabinete Sycorax, 2019.

Per inscriure's
hola arrova dilalica punt com

Taller

Drawing on Interfaces

Zooming into Zoom

Per Tara Kelton

Gratuit, online i en anglès


 GMT+1

Acceptant les circumstàncies en les quals ens trobem durant la pandèmia, aquest taller es centra en les plataformes que usem diàriament i que travessen fronteres geogràfiques i zones horàries, començant per Zoom, l’eina que es farà servir per al propi taller. llegir més

Acceptant les circumstàncies en les quals ens trobem durant la pandèmia, aquest taller es centra en les plataformes que usem diàriament –i que travessen fronteres geogràfiques i zones horàries–, prestant especial atenció a Zoom, l’eina que es farà servir per al propi taller.

El taller comença amb una revisió d’artistes que han manipulat, desmuntat i subvertit les plataformes quotidianes (Instagram, Google Docs, Street View, etc.), reutilitzant-les tant per a la creació d’imatges com per a la crítica.

Es realitzaran experiments col·laboratius amb l’estructura física de Zoom, explorant les seves possibilitats per a la creació artística. Pensarem en Zoom com a eina de dibuix, Zoom com a píxels, Zoom com a mirall, etc.

A través de discussions i exercicis, intentarem aprofundir en com el moviment, el comportament i la cultura són modelats per les aplicacions i eines digitals que utilitzem tots els dies, i alhora intentarem desafiar i subvertir les expectatives dels seus dissenyadors / propietaris.

llegir menys

Per inscriure's
hola arrova dilalica punt com